Professionele Beauty Trainingen
Je leest nu

Hoe werkt een wimperlift?

0
wimperlifting
Wimperlift

Hoe werkt een wimperlift?

Wimperliften ook wel wimperlifting, wimperpermanenten en wimpers lamineren genoemd is een snelle en effectieve manier om de wimpers van een klant te krullen. Door deze behandelingen krijgt de klant een open blik en de wimpers lijken langer waardoor de klant niet meer in de weer hoeft met een wimperkrultang. Omdat je bij deze behandeling veel minder aan nazorg hoeft te doen, in tegenstelling tot wanneer de klant wimperextensions heeft, is dit een erg geliefde behandeling bij klanten.

Geschiedenis van de wimperlift

De eerste handmatige wimperkrultool is in 1931 ontwikkeld en gepatenteerd door William McDonell uit New York. Hierdoor konden vrouwen over de hele wereld hun recht-naar-beneden groeiende wimpers krullen. Helaas hield het resultaat niet erg lang aan en bij vrouwen die dikkere wimpers hadden was het vaak helemaal niet zichtbaar.

Wat doet een wimperlift?

Tegenwoordig kun je over de hele wereld een wimperlift laten uitvoeren. Er worden geen permanentvloeistoffen meer gebruikt, maar er wordt gebruikt gemaakt van lotions die speciaal ontwikkeld zijn voor gebruik rond de ogen. Net zoals bij een permanentbehandeling bij de kapper, is de wimperlift ook een chemische behandeling. Zwavelverbindingen in wimperharen zijn verantwoordelijk voor de vorm van wimpers. Als je de vorm van de wimperharen wilt veranderen, dan moeten de zwavelverbindingenworden verbroken en opnieuw in een andere stand, de krul, worden gevormd. Elke wimper heeft meerdere zwavelverbindingen.

Bij een wimperlift gebruik je als eerst een lift lotion, wat een reducerende werking heeft door het middel Thioglycolzuur. Dit middel zorgt ervoor dat de wimpers zacht worden, opzwellen en zorgt er ook voor dat de haarschubben open gaan staan. Hierdoor kunnen de zwavelverbindingen in de wimper verbroken worden. De inwerktijd is per merk verschillend en het ligt er ook aan of je dunne of dikke wimpers moet behandelen. Hoe dikker de wimper, hoe langer je de lotions dient te laten zitten. Houd je hierbij wel altijd goed de tijd aan die in de gebruiksaanwijzing van het merk wordt aangegeven.

De gebroken zwavelverbindingenworden vervolgens hervormt door de neutralisatie van het Thioglycozuur. Dit gebeurt door middel van een oxiderend middel: de setting lotion, ook wel lotion twee genoemd. De setting lotion zorgt ervoor dat nieuwe zwavelverbindingen worden gevormd waardoor de wimpers in de krulstand zullen blijven staan. 

Bij sommige merken moet je na de setting lotion apart nog een voedende lotion of conditioner aanbrengen als verzorging van de wimpers. Elleebana heeft de voeding en/of conditioner al verwerkt in de lotions waardoor de wimpers al verzorgt worden tijdens de behandeling. Als de voeding en/of conditioner al in de lift lotion is verwerkt kun je de behandeling dus sneller uitvoeren omdat je dit dan niet als extra stap hoeft uit te voeren. Het liften en het neutraliserende proces vindt plaats terwijl de wimpers in de gewenste stand vast zitten op een siliconen schildje of een rod. Doordat de wimpers in krulstand liggen op de schildjes/ rods verander je de oriëntatie van de eiwitketens in de wimperharen. Hierdoor krijgen de wimpers een nieuwe vorm en richting.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.