Professionele Beauty Trainingen
Je leest nu

Waarom wimpers soms niet liften

1
wimperlift training
Wimperlift

Waarom wimpers soms niet liften

Wimperliften is een geweldige behandeling. Je krijgt 6-8 weken lang, gekrulde wimpers welke minimaal onderhoud nodig hebben. Lash lifting is het perfecte alternatief voor de standaard wimperextensions. Maar soms, zoals met alle schoonheidsbehandelingen, kun je merken dat het niet werkt zoals het zou moeten. Je hebt alles precies gedaan zoals je hebt geleerd, maar toch gebeurd het soms dat het resultaat niet is als verwacht. Dus om je te helpen begrijpen en ook om je het helpen uit te leggen aan jouw klant, wil ik enkele redenen bespreken waarom wimpers niet kunnen liften zoals ze zouden moeten.

HORMONEN

Hormonen kunnen een verrassende rol spelen in hoe wimpers zich gedragen. Als je klant net een baby heeft gehad of andere medicatie gebruikt is het de moeite waard om hun verwachtingen voor de behandeling te bespreken, om ervoor te zorgen dat ze zich ervan bewust zijn dat de lift niet kan pakken of sneller kan uitzakken dan normaal. Wimperliften tijdens de zwangerschap kan de lift ook beïnvloeden. En houd er rekening mee dat als een reactie optreedt bij een zwangere klant, sommige medicijnen niet geschikt zijn voor de behandeling van de reactie.

GROEI CYCLUS

Je hebt het waarschijnlijk in je theorie boek gelezen dat de groeicyclus van je klant de Lash Lift kan beïnvloeden. Elke individuele wimper heeft zijn eigen wimpergroeicyclus en als je ze lift aan het einde van de cyclus (Telogene fase), vallen ze eerder uit waardoor het resultaat korter zichtbaar is. Als je ze lift tijdens de groei fase (Anagene fase), kan de lift mee groeien. Dus, voor een langdurig lift, moet je de wimpers liften tijdens de overgangsfase (Catagene fase). Dit is wanneer er geen groei is maar ook minimaal lash shed. Helaas, dit is onbeheersbaar en het geluk van de trekking, maar het is de moeite waard om te weten voor je eigen gemoedsrust.

STERKTE VAN DE WIMPERS

Net als het gezegde “geen twee paar ogen zijn hetzelfde”, gels ook geen twee sets wimpers zijn hetzelfde. Wimpers van klanten kunnen dik of dun, sterk of broos, droog of vettig zijn en bij elke klant moet je de wimpers goed observeren voordat je aan de wimperlift begint om bv de juiste inwerktijden te bepalen. Als de wimpers van de klant extra vet zijn, pakt de lift niet, als de wimpers van de klant droog en broos zijn, kun je ze overprocessed raken en beschadigen. Begin de wimperlift niet zonder grondig te controleren en schoon te maken, zodat je weet waar je tegen aan loopt.

TIMING

De perming, setting en verzorgende vloeistof kunnen worden gebruikt met een breed scala aan timings. Afhankelijk van de natuurlijke wimpers van jouw klanten kun je de lotions verschillende tijden laten inwerken (tijd varieert per merk). Als de timing verkeerd is, of dat nu een minuut te lang is of een minuut te kort is, kan het van invloed zijn op hoe de wimpers liften of hoe lang het resultaat zichtbaar blijft. Het beste is om per oog een timer te gebruiken om een exacte timing voor elke vloeistof bij te houden. Het kan een kwestie van wennen zijn, maar je zult snel de timing kunnen beoordelen door naar de wimpers van je klant te kijken.

JUISTE MAAT ROD/SCHILDJE

Afhankelijk van de lengte van de wimpers van jouw klanten, de vorm van het oog, de vorm van het ooglid en wat jouw klant wil, kun je verschillende schildjes (of rods) gebruiken om een prachtige wimperlift te creëren. Wat de wimperlift kan beïnvloeden, is de verkeerde maat te gebruiken. Veel mensen denken dat hoe groter het schildje, hoe groter de lift, maar dit is niet waar. Grote schildjes kunnen een zachtere, meer natuurlijke krul creëren, waarbij een klein schildje zorgt voor een meer dramatische krul. Je zult merken dat jouw klanten voor de meeste behandeling voornamelijk een kleine of middelgrote nodig hebben.

LOTION PLAATSING

Vloeistoffen zouden alleen op het sterkste gedeelte van de natuurlijke wimper moeten worden aangebracht en niet over de gehele wimper. Als je de vloeistof helemaal van de wortel naar de punt aanbrengt, kun je de wimper beschadigen, wat resulteert in een zeer slechte lift. Wees voorzichtig bij het plaatsen van de vloeistof, want meer is geen betere lift.

LIJM GEBRUIK

Dit is een van de meest voorkomende maar ondergewaardeerde problemen voor mislukte wimperlifts. Je hebt de lijm nodig om de wimpers van de klant op het schild te plakken maar wat er kan gebeuren als je niet voorzichtig bent, is dat er te veel lijm gebruikt wordt en hierdoor de lotions niet kunnen doordringen in de wimpers. Gebruik slechts een klein hoeveelheid lijm. Dit betekent dat je lotions hun werk goed kunnen doen zonder dat de lijm deze blokkeert.

HOUDBAARHEID

Elk keer als er zuurstof bij de lotions komt, verouderd het: dit is vooral als je pompjes of potjes gebruikt. Dus als je jouw producten niet goed opslaat, presteren ze mogelijk niet zo goed als zou moeten. De juiste manier om jouw wimperliftproducten op te bergen, is luchtdicht, op kamertemperatuur en niet in direct zonlicht. Als je mobiel bent, maakt dit het erg moeilijk om consistente opslag te krijgen, dus is de beste optie om alleen mee te nemen wat je nodig hebt voor de klant, en de rest in de salon te bewaren.

Bron: Jamie Butler – Lash Base

Deze tekst is auteursrechtelijk beschermd, noch delen, noch de gehele tekst mag op enigerlei wijze worden gereproduceerd of worden verspreid zonder schriftelijke toestemming van Next Level Beauty.  Next Level Beauty verbiedt de verspreiding van deze tekst op internet of in enige andere vorm. ©2021 Next Level Beauty / Stephanie Holt

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.