Professionele Beauty Trainingen
Je leest nu

Wat is een Browlift?

2
wat is een browlift blog
Uncategorized

Wat is een Browlift?

Een wenkbrauwlift, ook wel browlift, brow lamination of fluffy brows genoemd, is een snelle en effectieve manieren om de wenkbrauwen van een klant in een bepaalde style te krijgen die voor een aantal weken zal blijven zitten. Door deze behandelingen krijgt de klant mooie gestylde wenkbrauwen en kun je wilde wenkbrauwen “temmen”.

De vorm van de wenkbrauwharen, stijl of krullend, wordt bepaald door drie chemische verbindingen in de haren. Zo zijn er natriumverbindingen, waterstofverbindingen en zwavelverbindingen. De natrium- en waterstofverbindingen kunnen gemakkelijk van elkaar losgemaakt worden met vocht of hitte. Door hitte worden de natrium -en waterstofverbindingen losgemaakt en vormen zich weer in een andere positie.

Net zoals bij een permanentbehandeling bij de kapper, is de wenkbrauw lift ook een chemische behandeling. Zwavelverbindingen in de haren zijn verantwoordelijk voor de vorm van de haren. Deze vormen een chemische brug tussen de eiwit structuren. Als je de vorm van de haren wilt veranderen, dan moeten de zwavelverbindingen worden verbroken en opnieuw in een andere stand worden gevormd. Elke haar heeft meerdere zwavelverbindingen.

Bij een wenkbrauw lift gebruik je als eerst een lift lotion, wat een reducerende werking heeft, vaak door het middel Thioglycolzuur of een afgeleide van dit zuur. Dit middel zorgt ervoor dat de haren zacht worden, opzwellen en dat de haarschubben open gaan staan. Hierdoor kunnen de zwavelverbindingen in de haren verbroken worden.

De inwerktijd is per merk verschillend en het ligt er ook aan of je dunne of dikke haren moet behandelen. Hoe dikker de haren, hoe langer je de lotions dient te laten zitten. Houd hierbij wel altijd goed de tijd aan die in de gebruiksaanwijzing van het merk wordt aangegeven.

De gebroken zwavelverbindingen worden vervolgens hervormt door de neutralisatie van het Thioglycolzuur. Dit gebeurt door middel van een oxiderend middel: de setting lotion, ook wel lotion twee genoemd. De setting lotion zorgt ervoor dat nieuwe zwavelverbindingen worden gevormd waardoor de haren in de nieuwe stand zullen blijven staan.

In de setting lotion wordt vaak waterstofperoxide gebruikt. Daardoor kan het soms voorkomen dat de wimpers wat lichter van kleur worden. Deze verkleuring komt vaak voor in gevallen waarbij de liftlotion niet goed is verwijderd en de setting lotion al is aangebracht. Dat geeft een chemische reactie waardoor het pigment in de haren afbreekt. Om verkleuring van de haren te vermijden moet je ervoor zorgen dat de lift lotion altijd goed verwijderd is voor je de setting lotion erop aanbrengt.

Het liften en het neutraliserende proces vindt plaats terwijl de wenkbrauw haren in de gewenste stand vast zitten (eventueel door het gebruik van een lift lijm.) Doordat de wenkbrauwharen in een andere stand liggen verander je de oriëntatie van de eiwitketens in de haren. Hierdoor krijgen de haren een nieuwe richting.

Het resultaat van een wenkbrauw lift kan tot wel 12 weken zichtbaar blijven. En soms wel tot 15 weken in uitzonderlijke gevallen. Het is namelijk helemaal afhankelijk van de groei cyclus van de klant.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.